[...] podczas reudkcji. Startowałem z bf ok 20%. Gadanie że wyższe węgle tylko dla chudzielców z dużymi miesniami jest wyssane z palca. Powinny być - jajka, nabiał, tłuste mięsa, smalec, morskie ryby itp - bazowanie na samych źrodłach zwierzęcych to nie najlepszy pomysł. Oliwa, olej kokosowy, orzechy - to niezwykle dobre źródła tłuszczu. Tłuszcze [...]
[...] podczas reudkcji. Startowałem z bf ok 20%. Gadanie że wyższe węgle tylko dla chudzielców z dużymi miesniami jest wyssane z palca. Powinny być - jajka, nabiał, tłuste mięsa, smalec, morskie ryby itp - bazowanie na samych źrodłach zwierzęcych to nie najlepszy pomysł. Oliwa, olej kokosowy, orzechy - to niezwykle dobre źródła tłuszczu. Tłuszcze [...]
Olej kokosowy, smalec, rzepakowy, masło klarowane, czy pam. Przy dobrej patelni tak niewiele sie tego stosuje, że bez różnicy. Można nawet bez dodatku.
Nie smaż na oliwie (nie powinno się jejnawet [podgrzewać), zamień na klarowane masło, smalec albo olej kokosowy. I tak wliczasz to, co na patelni. Chyba, że będziesz ważyć na wadze laboratoryjnej to co nie wsiąknie w kurę:->. A co do posiłku - nie lepiej zrobić rano przed siłką placka owsianego, którego możesz na zimno wszamać w samochodzie? [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
Smalec, masło albo olej kokosowy - nie ma innych opcji. do długiego smażenia owszem ( ale wg mnie to już nie danie dietetyczne ) do krótkiego mogą być oliwa i rzepak z smalcem, bo niestety ostatnie przetwórstwo wieprzowe, powoduje to, że duża częśc kupnych smalców zawiera za dużo omega-6 GHEE masło jak najbardziej, a kokosowy to bajka :) Agmatynę [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
białko: jaja, mięsa, ryby, nabiał Węgle: kasze, ryże, makarony, ziemniaki Tłuszcze: Oleje (np. kokosowy, oliwa z oliwek), orzechy (oprócz ziemnych), smalec do smażenia sie nada tez posiłki okołotreningowe to te które jadasz ok. godziny przed treningiem i po treningu. One też są bardzo ważne
[...] złożone może być kilka posiłków, a też może być w jednym to już od Ciebie zależy. Kontroluj masę co tydzień, obwody, a najlepiej po prostu lustro. Jak będzie szło za wolno to dodajesz węgle, jak za szybko to zmniejszasz. Podbij tłuszcze lekko nasycone : masło, olej kokosowy, smalec, mięsa omega -3 też : tłuste ryby właśnie albo suplementacja
zjedz sobie kuskus albo ryż, po co oba łączyć. Smażyć na oliwie można np na oliwie z oliwek krótkotrwale do ok 20 min powyżej, masło klarowane, olej kokosowy czy smalec.
zależy jaki czas obróbki, jak do ok 30 min to i na oliwie z oliwek mozesz, później to olej kokosowy, smalec, masło klarowane. A najlepiej to masło sobie kup 500g ok 13 zł. Ja na tym wszytsko robię, do kurczaka np pamu używam http://www.sfd.pl/sklep/Berkley%26Jensen_Bezkaloryczny_olej_do_sma%C5%BCenia-opis914.html